Crap cu ceapa la tava

de mihaelar63 in Crap / Caras, 15 Mar 2014 | 10630 vizualizari

 

Doar nu poate trece saptamana fara sa gatesc peste. E primavara, ceapa incepe sa incolteasca, asa ca folosim cu succes multa-muulta ceapa!!! Tot asa am mai scos din congelator si doi ardei verzi ce trebuiau folositi -doar ne prinde sezonul nou din urma.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 1.5 kg
  • 4 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 ardei verzi [ eu am avut congelat-pe stoc]
  • 1 lingura pasta kapia rosu
  • 50 gr slanina afumata
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • codite ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu ceapa la tava:

Crapul curatat se sareaza din timp .

Cepele se curata se spala si se toaca marunt .

Sotati ceapa in ulei impreuna cu ardeiul  taiat patratele si telina taiata marunt .

Spre sfarsitul prajirii puneti pasta de kapia , feliuta de slanina, piper si sarea.

In tot acest timp[2 min ] amestecati usor .

Asezati crapul in o tava de ceramica sau teflonata ne-aderenta .

O parte din legumele sotate le introduceti in interiorul pestelui . Cealalta parte  o asezati deasupra pestelui .

Dati tava cu peste la cuptor timp de 20 minute la 180 grade C.

La jumatatea coacerii stropiti cu vin crapul .

Serviti crapul cald cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu ceapa la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

15.03.2014, 17:44

vaai de mama mea ca mor de pofta

madalina_petrea 1

05.04.2014, 21:55

super bun....!!!!!!!!!!!!!

MOKUSKA 1

05.05.2014, 13:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu mere, lamaie si suc de portocale